7 χειμωνιάτικα κομμάτια για να επενδύσεις

7 χειμωνιάτικα κομμάτια για να επενδύσεις

Η απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα "τι να φορέσω" μπορεί να μοιάζει δυσκολότερη όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά βασικά items, που συμπληρώνονται με δυνατές τάσεις της κάθε σεζόν. 

Από τα κλασικά, cozy πουλόβερ και τα αγαπημένα ankle boots μέχρι πολύχρωμα μαντήλια που δένουν μέσα από πουκάμισα και ρετρό καζάκες, αυτά είναι τα 7 βασικά κομμάτια που θα σε βγάλουν από κάθε δίλημμα. 


1. Άνετα πουλόβερ

Ακόμη και για όσους ορκίζονται αιώνια πίστη στο καλοκαίρι, τα άνετα, ζεστά πουλόβερ είναι ένας από τους λόγους να αποζητήσουν τον χειμώνα. Είτε ζωηρά μονόχρωμα, είτε κλασικά, όπως το αγαπημένο καρό, τα πλεκτά πουλόβερ συνδυάζονται με τα πάντα και φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ.


Πουλόβερ Russel, Karavan

 

Πουλόβερ Serena (μπλε), Sun Set Go

 
Πουλόβερ Serena (κάμελ), Sun Set Go

2. Shearling πανωφόρια

Με έμπνευση από τις στολές των πιλότων, τα sherling jackets επέστρεψαν στα κορυφαία trends της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας. Ζεστά και μαλακά, ταιριάζουν εξίσου με τζιν και αθλητικά, αλλά και με ένα πλεκτό πουλόβερ και ένα ζευγάρι ankle boots ενώ για το τέλειο aviator look μια ολόσωμη φόρμα και ένα κοντό shearling μπουφάν είναι ο τοπ συνδυασμός.

 

Cropped jacket, milkwhite

3. Παντελόνια από δερματίνι

Τα δερμάτινα (στη faux πλέον εκδοχή τους) μοιάζει να μην έχουν ποτέ φύγει πραγματικά από τη μόδα, αλλά φέτος σκαρφάλωσαν ξανά στις πρώτες επιλογές των πιο στιλάτων street stylers. Είτε σε άνετες γραμμές, θυμίζοντας dad pants, είτε σε πιο αυστηρά κοψίματα, για πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις, τα δερματίνι παντελόνια μπορούν να γίνουν ένα άνετο καθημερινό item ή να δημιουργήσουν statement looks. 

 

Παντελόνι δερματίνι, Sun Set Go

Παντελόνι δερματίνι, milkwhite

4. Chunky μπότες 

Από τον Ιανουάριο του 2017, όταν οι χοντροκομμένες σόλες πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους σε αθλητικά παπούτσια, προκαλώντας έντονη αμφιθυμία, η τάση των chunky shoes έχει πια καθιερωθεί σε απόλυτο trend. Κάπως έτσι, οι κλασικές chelsea boots ψήλωσαν μερικά εκατοστά, με τρακτερωτές, χοντροκομμένες, ενίοτε χρωματιστές σόλες, δίνοντας ένα νέο ενδιαφέρον στο καθημερινό ντύσιμο. Φοριούνται τέλεια τόσο με αγαπημένα κοντά φορέματα και φούστες, όσο και με όλα τα παντελόνια, είτε πρόκειται για φαρδιά cargo είτε για ψηλόμεσα κολάν

 
Μποτάκια All Rounder, Alohas

5. Φαρδιά τζιν

Η τάση των skinny τζιν έχει αποσυρθεί για τα καλά, κάνοντας χώρο στα φαρδιά τζιν. Ψηλόμεσα, για να κολακεύουν ακόμη περισσότερο τη σιλουέτα, αλλά και άνετα όσο ποτέ, τα φαρδιά ντένιμ είναι μια σταθερή αξία στο καθημερινό ντύσιμο. Φορεμένα με δετά loafers και πλεκτές ζακέτες ή με ψηλά μποτάκια, κορμάκια και ριχτά πουκάμισα, είναι ένα αγαπημένο must-have που ήρθε για να μείνει. 

 

Feliz τζιν, Karavan
Ένα λευκό τζιν μπορεί να ταιριάξει ιδανικά στα χειμερινά look, συνδυασμένο τα πιο κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, όπως το μαύρο biker ή blazer και τα αγαπημένα σου ankle boots.
 

Τζιν Alonzo, Karavan


6. Πολύχρωμα μαντήλια

Άλλοτε κλασικό αξεσουάρ των καλοκαιρινών εμφανίσεων, τα μαντήλια επαναπροσδιορίστηκαν και εντάχθηκαν στα look όλων των εποχών. Φορεμένα σαν αξεσουάρ μαλλιών ή τυλιγμένα με διαφορετικούς τρόπους γύρω από τον λαιμό, σπάνε τα μουντά χρώματα των χειμερινών outfits.

 

Μαντήλι Guada (ιβουάρ), Karavan


Μαντήλι Guada (γαλάζιο), Karavan


Μαντήλι Guada (πράσινο), Karavan


Μαντήλι Guada (μαύρο), Karavan

7. Ankle boots με τακούνι 

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις στο πιο διαχρονικό ίσως παπούτσι, που δεν λείπει από καμία γκαρνταρόμπα. Τα ankle boots με τακούνι είναι η απάντηση στο ντύσιμο από το πρωί έως το βράδυ, αφού ταιριάζουν ιδανικά σε κάθε office look και είναι εκεί για να σε συνοδεύσουν στην έξοδο μετά τη δουλειά. Η τάση των τελευταίων ετών που θέλει τα τακούνια να έχουν φαρδύνει τόσο ώστε να διευκολύνουν το περπάτημα ακόμη και στα πιο αφιλόξενα, ελληνικά πεζοδρόμια, τα κάνει το πιο πολύτιμο, αλλά και ασφαλές αξεσουάρ κάθε εποχής. 
Μποτάκια West Vintage, Alohas
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.