Ρίγες: Το all-time αγαπημένο trend των streetstylers

Ρίγες: Το all-time αγαπημένο trend των streetstylers

Από τον Πολ Γκογκέν ως τον Πιερ Λοτί, οι ψαράδες της Βρετάνης υπήρξαν πηγή έμπνευσης στην τέχνη ανά τα χρόνια. Ο κόσμος της μοδας δεν έμεινε ανέγγιχτος από τις θυελλώδεις ιστορίες της ζωής στα γραφικά ψαροχώρια και τους ανεμοδαρμένους άνδρες, που απεικονίστηκαν πολλάκις φορώντας μαρινιέρες, πολύ πριν αυτές αποτελέσουν σημείο αναφοράς σε μερικά από τα πιο ακριβοθώρητα ντεφιλέ.

Αντλώντας έμπνευση από τη ζωή στη θάλασσα, η μαρινιέρα αρχικά σχεδιάστηκε για ναυτικούς, προτού κάνει επέλαση στις πασαρέλες της haute couture. Κοκό Σανέλ, Ζαν Πολ Γκοτιέ και πολλοί ακόμη διάσημοι σχεδιαστές υπήρξαν θιασώτες του  κλασικού, πια, ριγέ τοπ, που υιοθετήθηκε από σταρ του βεληνεκούς της Μπριζίτ Μπαρντό και Όντρεϊ Χέπμπορν. 

Οι μπλούζες με ρίγα έμειναν γνωστές ως “Breton”, αποδίδοντας τον φόρο έμπνευσης στους ναυτικούς της Βρετάνης, τη βορειοδυτική χερσόνησο της Γαλλίας που στελέχωσε το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού ναυτικού της χώρας στα μέσα του 1800. 

Το κλασικό σχέδιο με τις 21 λευκές ρίγες - κάθε μία διπλάσια σε φάρδος από τις αντίστοιχες μπλε ρίγες - εξελίχθηκε με τα χρόνια. Το λευκό και το μπλε έδωσαν τη θέση τους στο κόκκινο, το πράσινο, το ροζ - όλα τα χρώματα διεκδίκησαν επάξια τη θέση τους σε μια μαρινιέρα, δημιουργώντας αμέτρητους συνδυασμούς και outfits. 

Η μαρινιέρα είναι πια ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας όσων αγαπούν το στιλ. Προτιμήστε τη μαρινιέρα σε τοπ, φορεμένη πάνω από φαρδιά παντελόνια και pencil φούστες, επιλέξτε ένα φόρεμα με ρίγες, για ένα total look και οπωσδήποτε προσθέστε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ένα πουκάμισο με ρίγες στη ντουλάπα σας. 

 

girl wearing colourful clothes and talking to the phone
(photo: @despi_naka)

Casey τοπ (πράσινο), Karavan

 




Casey τοπ (μαύρο), Karavan


Mattias πλεκτό πουλόβερ (μπλε), Chaton

 
Mattias πλεκτό πουλόβερ (ιβουάρ), Chaton


 


Brandon πλεκτό φόρεμα, (Karavan)

 


Henrietta πλεκτό φόρεμα, Karavan

Westin πλεκτό φόρεμα, Karavan

Wheeler πουκάμισο, Chaton


Selma πλεκτή ζακέτα, Karavan
Viola πλεκτό παντελόνι, Karavan 

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.